PlayStation 5’in en popüleri hiç beklenmedik bir oyun oldu!

Sony, Haziran ayı için PlayStation Store’dan en çok indirilen oyunları yayınladı. Verilere göre, son yıllardır en çok konuşulan oyunu Grand Theft Auto V, PlayStation 5 ve PlayStation 4’te en çok satan oyunlar listesini altüst etmeyi başardı.

PlayStation 5 en çok satan oyunlar

ABD, Kanada ve Avrupa’daki kullanıcıları elen PlayStation 5 listelerinde, GTA 5 birinci sırada yer aldı. Geçtiğimiz yılın oyunu seçilen Elden Ring ise ikinci numarada boy gösterdi. NBA 2K24 ve Sea of Thieves ise sırasıyla Kuzey Amerika ve Avrupa’da ilk üç sırayı tamamlayan yapımlar oldu.

İlginç şekilde Minecraft, PlayStation 4 kullanıcılarının favorisi olmaya devam ederek dünya çapında PS4 listelerinde en üst sırada yer aldı. Red Dead Redemption 2 ise ikinci en çok satan oyun olarak ön plana çıkmayı başardı. Firewatch ve Sea of Thieves ise Kuzey Amerika ve Avrupa’da ilk üç sırayı doldurdu.

PlayStation VR2’nin en popüler yapımları da belli oldu. Beat Saber, her iki bölgede de zirveye yerleşti. Kuzey Amerika’da Among Us VR ve Arizona Sunshine 2 listede boy gösterirken; Avrupa’da ise Arizona Sunshine 2, Kayak VR: Mirage ve Among Us VR oynandı.

Sıra ABD/Kanada Avrupa
1 Grand Theft Auto V Grand Theft Auto V
2 ELDEN RING ELDEN RING
3 NBA 2K24 Sea of Thieves
4 Sea of Thieves NBA 2K24
5 Call of Duty: Modern Warfare III The Witcher 3: Wild Hunt
6 MLB The Show 24 EA SPORTS FC 24
7 V Rising V Rising
8 Tom Clancy’s Rainbow Six Siege It Takes Two
9 Madden NFL 24 F1 24
10 HELLDIVERS 2 Hogwarts Legacy

Oynaması ücretsiz yapımlar kategorisinde ise Multiversus her iki bölgede de en popüler oyun oldu. Roblox ve Fortnite sırasıyla listeleri tamamladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir